Бедни сме, защото политически не сме добре подредени и трудно намираме общи

...
Бедни сме, защото политически не сме добре подредени и трудно намираме общи
Коментари Харесай

Хампарцумян: Чака ни бедност и разочарование, ако не модернизираме мисленето и държавата си

" Бедни сме, защото политически не сме добре подредени и мъчно намираме общи цели и способи да мислим рационално. Дори да има популисти политици, когато публичното мнение е рационално, те ще се вслушват в него и ще се случват рационални неща. Ако публичното мнение е ирационално, те, слушайки го, се получава това, което виждаме към нас ".

Коментара направи пред БНР финансистът и банкер Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите.

Според него във " висшите пластове на политиката у нас от дълго време няма експертиза, а кратковременен политически ПР, който в обособени моменти би трябвало да се замества с деяние, а не виждаме сходно нещо ". 

По думите на Хампарцумян целта да се вземат парите от Плана за възобновяване е краткосрочна и не взема решение дълготрайни проблеми:

" Зле ще е да загубим 2,5 милиарда евро, само че това е краткосрочната цел. Дългосрочната цел за България е да заеме позиция в новото пренареждане на света, което се случва към нас.... Ако не модернизираме мисленето си и страната си, тъй че да се впишем в международния подтекст, ще ни чака възходяща беднотия и отчаяние ". 

Финансистът разяснява, че българският бизнес е в идентични условия с всички бизнеси в Европа:

" Дали ще купуваме газ по някаква комплицирана скица и по-скъп, това е по този начин, тъй като е по-скъп. Някои представители от българския бизнес са привикнал да приватизират облагите и да национализират разноските и загубите. В момента тази машинка малко се е разбутала. Трябва да се съберат, да помислят и да бъдат подготвени с някакви буфери за непредвидими условия.... Производителите би трябвало да заплащат повече за сила и за първични материали, само че имат артикул, който коства повече ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР